Pressupostos participatius: debat obert


Més Acció per Martorelles té el compromís de treballar per millorar la transparència i fomentar la participació dels veïns i veïnes del nostre poble en la presa de decisions que ens afecten a tots. Per això volem obrir un debat públic sobre l'establiment a Martorelles de pressupostos participatius.


Què són els pressupostos participatius?

Quan parlem de pressupostos participatius en referim a mecanismes que permetin la participació directa dels veïns i veïnes en l'elaboració dels pressupostos municipals.

Cal assenyalar que no es tracta de qüestionar la responsabilitat de l'Ajuntament en el procés pressupostari sinó de permetre la participació dels veïns i veïnes en l'establiment de les prioritats municipals i en la discussió de com distribuir els recursos econòmics existents.

Com s'elaboren els pressupostos participatius?

Una des les principals característiques dels pressupostos participatius avui és la gran diversitat de formes d'aplicació i condiciones polítiques en què es desenvolupen. Cada Municipi, en funció de les seves necessitats i la seva realitat, estableix mecanismes propis de participació, sempre amb els següents passos:
  1. Assemblees de participació oberta: formulació de propostes i elecció de delegats.
  2. Fòrums de delegats: avaluació de les propostes i priorització
  3. Concreció i elaboració final de la proposta a aprovar en el Ple
Com comencem?

La participació en els pressupostos municipals requereix d'una ferma voluntat política i de la implicació de tots, per això la teva opinió és important. Esperem els teus comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada